Bokens dag 
VästmanlandFörfattare och deras böcker

Per Olov Enquist:
Liknelseboken – en kärleksroman.
En av våra största berättare har skrivit en ny självbiografisk roman. Pojkåren kommer tillbaka i ett nytt ljus.

Catrine Tollström: BFO – bödeln, frälsaren, observatören.
Hör Västeråsförfattaren berätta om sin Robinsoninspirerade berättelse, som tar oss med till en ö där tv ska spela in en dokusåpa. Spänning på hög nivå!

Fredrik Backman: Min mormor hälsar och säger förlåt.
Författaren till ”En man som heter Ove” är tillbaka med en lika rolig bok. Men att 7-åriga Elsas mormor bär sig illa åt, det bottnar i en grym verklighet.

Johan Unenge.
Författare till otaliga humoristiska böcker för barn och upphovsman till årets julkalender i radion. Talar i Västerås om hur viktigt det är att läsa, både för barn och vuxna.

Katarina Mazetti: Kusinerna Karlsson-serien.
Katarina Mazetti har en stor och uppskattad produktion av böcker för barn och vuxna. I Västerås samtalar hon med barnbibliotekarien Dag Hedberg om vikten av läsning, högläsning och kvalitet. Hennes senaste bok i ungdomsserien är Monster och mörker.

Erik Magntorn.
Har skrivit härliga, fantasifulla och språkligt kluriga bilderböcker för barn. I Västerås berättar han om hur hans poesi för barn växer fram.

Ann-Christine Kihl: De överlevande från Råtterdammer Street.
Den prisbelönta Västeråsjournalisten och författaren berättar om sin nya roman, en riktigt fängslande släkthistoria som är svår att lägga ifrån sig innan den är utläst.

Mats Strandberg / Sara Bergmark Elfgren: Nyckeln.
Succéförfattarparet har just avslutat sin realistiska fantasytrilogi för ungdomar, den som börjar med Cirkeln och utspelar sig i Bergslagen. Hör dem berätta om sitt kreativa skrivsamarbete!

Roy Fares: United States of Cakes – bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten.
Tv-konditorn är tillbaka med klassiska och nya kakrecept från USA. Tänk den som ändå kunde få smaka!